top of page
  • Writer's pictureIeva

LapiTipis - magiška vieta tarp Dzūkijos miškų

Atnaujinta: 2022-04-22

Ievos įspūdžiai iš apsilankymo "LapiTipyje".


LapiTipį aplankėme dar vasarą. Rugpjūčio saulės nušviestoje upės pakrantėje sukurta stovyklavietė džiugino akis. Hamakai, laužavietė, namų darbo stalelis aplink ožekšnį, lieptelis į Ūla ir, žinoma - pats tipis, nustebinęs savo savo dydžiu.


Atvykus mus pasitiko uogų kibirėliu nešini Adelė ir Donatas - šios vietos įkūrėjai, draugiški ir nuostabių idėjų pilni žmonės. Klausytis jų istorijos - įdomu ir gera. Girdisi, kiek nuoširdaus darbo jie įdėjo į kiekvieną projekto dalelę.


(Naudojamos nuotraukos: LapiTipis archyvas ir Ieva I Jaukuku).


Projekto idėją subrandino per karantiną


Susipažinę karantino metu ir atradę bendrumų, Donatas su Adele greitai ėmėsi dėliotis naujos idėjos planus. Būtent karantino laikas ir bendra pažintis tapo paskata sukurti tai, apie ką abu jau seniai pasvajodavo.


Šaltuoju metų laiku prasidėjo pasiruošimo darbai - buvo ruošiamos kartys, siuvamas tipio tentas, ieškoma detalių vidaus įrengimui ir dekorui. Kadangi pora viską gerai susiplanavo, atėjus šiltesniems orams viskas jau buvo paruošta ir įgyvendinimo procesas buvo greitas, o rezultatas džiuginantis.


Buvimas ant upės kranto


Visa poilsio erdvė įsikūrusi šalia upės. Ant Ūlos kranto įrengtas lieptelis, tad galima ir patogiai išsimaudyti, o tiems, kurie prisibijo šalto vandens, čia puiki vieta tiesiog pabūti ir pasigrožėti tekančiu upės vandeniu. Čia pat yra įrengta didelė laužavietė, šašlykinė, stalelis ir kėdės pasisėdėjimui lauke. Šeimininkai pasirūpino visais indais, grotelėm, arbatinuku, tad gaminti maistą lauke čia itin patogu. Šiek tiek tolėliau nuo upės ir tipio yra įrengtas lauko dušas, kompostinis lauko tualetas.



Magiškas interjeras apgalvotas iki detalių


Užėjus į tipio vidų, trumpam atima žadą: aukšta šviesi erdvė, egzotiškų raštų kilimai, senas lagaminas, plunksnuota sapnų gaudyklė ir laužavietė pačiame centre - viskas susijungia į vieną labai gražų magišką paveikslą. Akį džiugina suderintos spalvos ir išieškotos detalės.

Akį džiugina suderintos spalvos ir išieškotos detalės.

Jaukumu dvelkia ir lova (tiksliau tariant - čiužinys :) ), daug pagalvių ir šilti pledai taip ir kviečia įsitaisyti. Čia taip pat pasirūpinta geriamu vandeniu, keletu įdomių knygų, malkomis lauželiui ir net pintinėle miško gėrybėms, jei tik prireiktų!



Vakaras pripildytas ugnies šilumos


Pagrindinis tipių ypatumas yra ne tik kūgiška forma, bet ir tai, kad jų viduje galima kūrenti lauželį.


Viršutinėje dalyje jie turi kartimis valdomą ertmę, tad laužo dūmai neužsilaiko viduje ir keliauja tiesiai pro ją. Kuriant ugnelę tipyje reikėtų neskubėti ir pradėti nuo nedidėlio malkelių kiekio, o gerai įsikūrus, karts nuo karto primesti keletą pagaliukų ir palaikyti degimą. Toks rituališkas ugnies kūrenimas suteikia atmosferai daug egzotikos. Ant šio lauželio užsivirus arbatos, prie ugnies galima jaukiai šnekučiuotis visą vakarą.

Toks rituališkas ugnies kūrenimas suteikia atmosferai daug egzotikos

Miško teikiamos pramogos


Netoliese yra įdomių lankomų objektų - Ūlos atodanga, Čepkelių raistas, Matučio drėvė, Klonių kalnas, Gaidžio kopa. Visgi poros dienų pasibuvimui tąkart mums užteko tiesiog ramaus pasivaikščiojimo po aplinkinius miškus.

Mums užteko tiesiog ramaus pasivaikščiojimo po aplinkinius miškus

Aplink daug gražių pušynų ir mišrių miškų. Mūsų pasibuvimo metu miško kilimas dar raibuliavo nuo uogų ir grybų. Tad po pasibuvimo LapiTipyje, grįžome savo vidų prisipildę naujos energijos, o kibirėlius - miško gėrybių :)


Kas gali būti geriau?



Nuostabi patirtis visais metų laikais


Apsilankymas tipyje šią vasarą buvo viena iš įsimintiniausių patirčių. Net neabejojame, kad labai gera čia būti visais metų laikais. Šiuo metu LapiTipis jau apsivilko savo žieminį rūbą. Viduje šeimininkai įrengė krosnelę, o visą jo perimetrą išklojo vilnoniais kilimais! Pūkinės antklodės ir vilnoniai pledai neleis sušalti net ir žvarbesnėmis naktimis.


Beje, vietos šeimininkai tipyje veda įvairius užsėmimus - kakavos ceremoniją ir meditaciją, kvėpavimo praktiką, galima užsisakyti ir fotosesiją. Šis tipis ne tik jaukus, bet ir erdvus, jame gali nakvoti 4 asmenys. Tad tai gali būti puiki idėja išskirtinei šeimos ar draugų išvykai.


Tariame AČIŪ namelio šeimininkams. Sukūrėte tikrai magišką vietą visomis prasmėmis.

Būtinai sugrįšime!




Šios vietos adresą ir visą informaciją galite rasti mūsų svetainės skiltyje NAKVYNĖS, nuoroda čia.


230 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page