top of page
  • Writer's pictureIeva

Stebuklas Žemaitijos girioje - namelis "Iš civilizacijos į gamtą"

Ievos įspūdžiai iš apsilankymo namelyje "Iš civilizacijos į gamtą".


Kai pirmą kartą pamačiau šio namelio nuotrauką, pamaniau, kad jis ne Lietuvoje. Tamsus namelis su didele terasa ant upės kranto iškart patraukė dėmesį. Susisiekus su vietos savininkais, noras aplankyti šią vietą tik padvigubėjo - sužinojau, kad namelis priklauso Šeršniovų šeimai, kurie patys sugalvojo namelio idėją ir viską čia sukūrė savomis rankomis!


Tai vieta, į kurią sudėta jų širdis. Prie namelio kūrimo ir statybų prisidėjo visa keturių asmenų šeima: Žydrūnas su Ingrida bei jų vaikai Aistė ir Gytis. Ingrida paminėjo, kad kiekvienas sprendimas buvo priimtas bendru sutarimu. Manau, kad būtent dėl šios priežasties projektas gavosi toks apgalvotas ir unikalus.


Namelio idėja gimė piligriminėje kelionėje


Sukurti tokį namelį šeimą įkvėpė meilė gamtai bei noras į ją pakviesti ir kitus. Aistė pasidalino prisiminimais, kaip vaikystėje mėgo su tėvais stovyklauti, o Ingrida kertiniu apsisprendimo tašku įvardijo kelionę piligriminiu Jokūbo keliu.


Visą karantino laiką šeima išnaudojo namelio idėjai ir projektui, o šios vasaros viduryje savo svajonę įgyvendino - atvėrė namelio duris svečiams.

Prieš kelionę buvo įvairių svarstymų - galbūt keltis gyventi į Vilnių, galbūt pradėti kažką naujo. Būtent ten aplankė vidinis jausmas, kad vis gi gamta, noras būti joje bei dalintis šiuo jausmu su kitais ir yra tai, ką šeimai norisi veikti.


Visą karantino laiką šeima išnaudojo namelio idėjai ir projektui, o šios vasaros viduryje savo svajonę įgyvendino - atvėrė namelio duris svečiams.


Namelis, žiūrintis į upę


Palikus automobilį namelio pašonėje, ten pasilieka ir visas išorinis pasaulis. Būnant namelio erdvėse jaučiamas labai stipus ryšys su šalia tekančia Virvytės upe, nes visi namelio langai yra orientuoti būtent į šią pusę. Didelę terasą iš trijų pusių gaubia namelio korpusai, tad joje būti labai jauku.


Būnant namelio erdvėse jaučiamas labai stipus ryšys su šalia tekančia Virvytės upe, nes visi langai yra orientuoti būtent į šią pusę

Trys namelio moduliai yra suskirstyti pagal funkcijas:


Pirmasis - miegui. Čia yra 4 vietos (1 dvigulė ir 2 viengulės lovos).

Antrasis - laisvalaikiui ir maisto gamybai. Čia yra mini virtuvėlės zona su dujine krosnele, įrankiais, indais, bei kitomis reikalingomis smulkmenomis. (Taip pat čia yra sofa, kurią išskleidus, namelyje gali nakvoti dar 2 žmonės. Taigi, maksimaliai namelyje gali apsistoti 6 asmenys.)

Trečiajame korpuse įrengta pirtis su priepirčiu. Šiam korpusui tokia artima upės kaimynystė ypatingai palanki :)


Lauke, visai šalia upės, įrengta laužavietė, yra šašlykinė. Taip pat čia, palei upę, įkurdintas ir kubilas. Šiuo malonumu pasidžiaugti galima už papildomą mokestį, tačiau jis tikrai to vertas. Iš lauko erdvės taip pat patenkama ir į lauko kompostinį tualetą, tai labai tvarkingas ir aplinkai draugiškas sprendimas.


Galimybė pasimėgauti maistu


Dar vienas malonumas, kurį čia galima užsisakyti ir išbandyti - maistas. Namelis bendradarbiauja su vietine kavine „Šatrijos legenda“, tad į namelį galima užsisakyti maisto dėžutes visai viešnagei. Vienintelė sąlyga - apie maisto užsakymą reikėtų informuoti iš anksto, kelios dienos prieš atvykstant. Atvykus maistą rasite jau suruoštą, o jūs patys galėsite mėgautis buvimu čia be jokių rūpesčių :)

Atvykus maistą rasite jau suruoštą, o jūs patys galėsite mėgautis buvimu čia be jokių rūpesčių

Mes išmėginome tirs maisto dėžutes:


- užkandžių, kuriuos buvo galima ragauti iš karto.

- grill, kurioje buvo jau suruošti kepsniai, bulvės bei daržovės

- pusryčių, kurioje radome sočius sumuštinius dienos pradžiai.


Skanus maistas ir nuostabaus grožio aplinka buvo be galo geras derinys nepamirštamai nakvynei!



Idėja visos šeimos išvykai


Namelio nakvynės vietų skaičius labai tinkamas jaukiam šeimos pasibuvimui, tad pasinaudojusi tėvų atostogų proga, sugalvojau padaryti jiems siurprizą - pasikviesti juos čia, nieko per daug apie šią nakvynės vietą nepapasakojusi. Toks sprendimas pasitvirtino su kaupu - buvo be galo gera matyti laimingas artimųjų akis!


Mama, apžiūrinėdama vietą, buvo netekusi amo ir vis kartojo: "Stebuklas, stebuklas!".

Būtent todėl ir nusprendžiau šį straipsnelį pavadinti "Stebuklas Žemaitijos girioje".


Tiek pats buvimas čia, tiek graži namelio atsiradimo istorija tikrai turi stebukliškumo - laikas čia buvo magiškas. Kartu su šeima sėdėjome terasoje ir vardinome žmones, kuriuos dar norėtume atsivežti į šį mažą gražų stebuklą.


Dėkoju namelio šeimininkams už kvietimą ir įkvėpimą, kad stebuklus galime sukurti patys. Būtinai dar sugrįšime!


Šio namelio adresą ir visą informaciją galite rasti mūsų svetainės skiltyje nakvynės, nuoroda čia




2 729 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page