top of page

KALĖDOS LAUKE


Laukia neįprastos Kalėdos - negalėsime jų sutikti didelėje šeimos ar draugų kompanijoje ir gražiausias tradicijas turėsime pritaikyti prie esamos situacijos. Nors planuoti šventes taip, kaip planuodavome jas seniau - nebeįmanoma, Kalėdas švęsti vis tiek norisi!


Tad dalinamės keliomis idėjomis, kaip švęsti Kalėdas pagal 2020-ųjų metų taisykles – siūlome sutikti jas jaukiai, arčiau gamtos!


(Straipsnio ir idėjų autorė - dizainerė Miglė Česiūnaitė)


Pradėkite nuo šventiško namų eksterjero


Eglutę namų viduje puošti jau įprasta, bet nepamirškite papuošti ir savo kiemo, terasos ar balkono. Tam, kad šventinė nuotaika pasitiktų jus dar neįžengus pro namų duris arba kad turėtumėte kur jaukiai minutei prisėsti su puodeliu karštos arbatos, kai kris tos taip laukiamos snaigės.


Ir nepamirškite draugų, kurie sugalvos netikėtai jums atvežti dovanas – po eglute, kad ir lauke, juk vis tiek smagiau jas palikti, tiesa?


Šventiškas namų eksterjeras

nuotraukų šaltiniai: nr.1, nr.2, nr.3, nr.4


Tuomet – pasiruoškite šventinį stalą lauke


Perkelkite savo mažą šventę į lauką ir susišypsokite su kaimynais, darančiais tą patį kitapus tvoros! Tai galėtų būti: jūsų kiemas, terasa, šiltnamis ar tiesiog jūsų balkonas. Kad būtų smagiau, gaminkite taip pat lauke! BBQ, pica, pyragas, karštas vynas, daug pledukų, žvakių ir svarbiausia – kalėdinė muzika!


Šventiniam stalui lauke (o ir eksterjero puošimui taip pat) ypatingai tiks ekologiškos dekoracijos – tai, ką jau turite namuose arba ką parsinešėte iš gamtos. Pavyzdžiui, kankorėžius, smilgas ir eglių šakas derinkite su turima linine staltiese. O jeigu staltiesė dar ir su istorija – tobula!


Šventinis stalas lauke

nuotraukų šaltiniai: nr.1, nr.2, nr.3, nr.4


Po mažos šventės namuose – keliaukite į gamtą


Po mažos šventės namuose – keliaukite į gamtą. Likusius Kalėdų stalo užkandžius susipakuokite į pikniko krepšį, nepamirškite šiltų gėrimų, jaukių megztinių bei kojinių ir keliaukite pasivaikščioti į artimiausią mišką ar parką. Būdami ten, susiskambinkite laukiniais vaizdo skambučiais su šeima ir draugais, pasidalinkite savo nuotykiais ir būkite kartu bent virtualiai!


Iškyla gamtoje

nuotraukų šaltiniai: nr.1, nr.2, nr.3, nr.4


O po dienos žygių – vakarą tęskite jaukiai įrengtame automobilyje.


Jei dar nesinori keliauti atgal į namus, o lauke darosi vėsu, įneškite į dienos planą šiek tiek netikėtumo – susiplanuokite romantišką vakarą automobilyje! Atlaisvinkite bagažinę, pasiklokite čiužinių, minkštų apklotų, pagalvių, pasikabinkite lempučių (su baterijomis) ir apsupti gamtos, leiskit laiką automobilyje - žiūrėkite filmą, skaitykite knygą, žaiskite stalo žaidimus.

Šventiškai įrengtas automobilis

nuotraukų šaltiniai: nr.1, nr.2, nr.3, nr.4


Gal tokios suplanuotos ir lauku kvepiančios Kalėdos galėtų netgi tapti staigmena?! :)


Lai šios šventės, kad ir kitokios, būna pilnos jaukumo ir šilumos. Kurkim naujas tradicijas ir skleisim Kalėdinę dvasią drauge!

200 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page