top of page

Susipažinkime su HYTTE - jaukumu ir meile spinduliuojančios sodybos paslaptys

Šventiniu laikotarpiu, kai lauke jau šalta ir tamsu, norisi jaukumo ir šilumos. Neatsitiktinai būtent šiuo metu kalbiname Živilę - ypatingai jaukios sodybos HYTTE įkūrėją. Klausėme jos apie sodybos istoriją, įrengimą, puoselėjamas vertybes bei nuostabias dekoro idėjas, o iliustruotais atsakymais šiandien dalinamės su jumis šiame interviu.

(Straipsnyje naudojamos nuotraukos: sodybos HYTTE archyvas).

Sodybos įkūrėjai: Živilė, Rokas ir jų dukrytė


Jūsų sodyba išsiskiria ypatinga atmosfera, ar galėtum trumpai papasakoti, kaip kilo mintis įkurti TOKIĄ sodybą?


Viskas susidėliojo savaime, tai nebuvo gyvenimo tikslas ar planas. Išsirinkome tokį sklypą su keliais namais, pirtele ant ežero kranto ir nusprendėme, kad viename name gyvensime, o kitą - nuomosime. Tada dar buvome jauni ir entuziastingi, nenutuokėme, kiek darbo laukia. Tėvai sakydavo, kad prapulsim ir pranašavo, kad remontai truks 10 metų, bet mes nei jų klausėm, nei tikėjom jų išmintim ir iškeitėm sostinę į vienkiemį. Toliau viskas dėliojosi intuityviai ir į savo vietas.


Kokiomis pagrindinėmis vertybėmis vadovaujatės kurdami sodybą?


Mums ypatingai svarbu namelio vidus, nes žmonės atvyksta būti jame, viduje esantys daiktai suteikia to gero jausmo. Namelio vidus tai kaip žmogaus vidus - jis turi būti puoselėjamas, turtingas žiniomis ir įdomus, kad norėtųsi grįžti ir toliau bendrauti. Išorė tik pirmas įspūdis!

Viskas turi būti patogu ir jauku. Patogumu rūpinasi Rokas, įrenginėdamas ir kurdamas baldus, o aš, Živilė, rūpinuosi jaukumu, perku namų interjero detales. Viskas prasideda nuo smulkiausių detalių, tokių kaip geras kvapas viduje, žvakidės, servetėlių laikiklis, puodeliai, skaniai ryto kavai. Viską darome intuityviai su mintimi, kad poilsis neturi būti vargas, jis turi būti patogus. Taip pat, kad nereikėtų prisikrauti pilnos mašinos daiktų ir ta kelionė, kuri prasideda dar kiekvieno namuose, netaptų vargu, galvojant, ar bus druskos ir pipirų, ar vanduo iš krano bus geriamas.


Namelio vidus tai kaip žmogaus vidus - jis turi būti puoselėjamas, turtingas žiniomis ir įdomus, kad norėtųsi grįžti ir toliau bendrauti. Išorė tik pirmas įspūdis!

Hytte sodybos interjeras


Turbūt jau visi žmonės, ieškantys jaukios sodybos poilsiui Lietuvoje, jau žino apie HYTTE (arba jūsų sodybą randa pirmu numeriu visuose rekomendacijų sąrašuose). Koks yra jūsų komunikacijos raktas į tokį žinomumą ir taip sėkmingai užpildytą užimtumo kalendorių?


Nesijaučiame labai žinomi, anaiptol, tikiu, kad daug žmonių apie mus dar nežino! Taip pat kaip ir nėra sėkmės mūsų darbe, yra tik daug sunkaus ir nuoširdaus darbo. Labai džiaugiamės, kad žmonės mus įvertino, suprato ir požiūris į poilsį sutapo. Labai vertiname savo klientus, juos mylime ir esame be galo dėkingi. Jie taip pat prisideda prie kūrybinio proceso, mielai pasidalina patarimais ir idėjomis, skatiname juos tą daryti. O mes labai daug investuojame, žmonės tą mato ir jaučia, tai kuria ryšį. Vyksta abipusės dalybos - jie duoda mums, o mes duodam jiems. Nuolat stebiname pasikeitimais ir detalėmis, šiltai pasitinkame ir vis dar graudinamės išgirdę susižavėjusiųjų aikčiojimus ir žodžius!


Sodyba HYTTE


Kurdami interjerą nevengiate prie kūrybos prisidėti ir patys - savo rankomis gaminate baldus, meistraujate. Būtų daug lengviau pasamdyti meistrą ar kažką tinkamo nusipirkti. Kodėl tai darote? Ar tokia sodybos filosofija? Ar tai jūsų hobis?


Baldų gamyba yra Roko meditacija ir hobis. Tai taip pat užtikrina autentiškumą - pas mus beveik nėra baldų, kuriuos galima kažkur nusipirkti. Realiai galime netgi išvardinti - tik svetainės sofa ir fotelis, kurie yra pirkti, o ne gaminti! Dar vienas pirktas baldas tai komoda svetainėje, bet prie prie jos pridėjome rankas, tad ir ji tapo autentiška! Hytte yra mūsų vieta, kurioje drąsu eksperimentuoti ir keisti!


Skaitant jūsų aprašymus labai įstringa tai, jo daug dėmesio skiriate patiems mažiausiems svečiams: maniežai, apsaugos, daugybė žaislų. Tikrai būtų sunku surasti kitą tokią sodybą, kur skirtų tiek daug dėmesio vaikams ir kūdikiams, kodėl taip nusprendėte?


Patys turime dukrytę, suprantame tėvus, jų vargus bei norus, čia vėl galime kalbėti apie norą žmonėms suteikti patogumą, užtikrinti saugumą ir vėlgi, kad namuose nereikėtų galvoti, kuo reikės užimti mažuosius, kai ir patys norime pailsėti! Nauji žaislai ir vietos įtraukia vaikus, o tai tėvus džiugina!


Sodyboje daug erdvių ir žaislų vaikams


Kokie svečių žodžiai atvykus į sodybą tau labiausiai įsimena?


Žmonių yra skirtingų, vieni alpsta ir žeria komplimentus, kiti yra santūrūs. Klausantis atlapaširdžių tiesiog norisi kvatoti, kaip gera visa tai girdėti. O kas pasikartoja iš svečių ir kas labiausiai įsimena, tai kad vaikai VERKIA išvažiuodami, o tėvai verkia pažiūrėję į užimtumo kalendorių - taip patys jie sako! Tai yra komentaras kurį tituluočiau kaip numeris vienas.


Taip pat prisimenu berniuką vardu Balys, kuris išdidžiai sušuko mamai: "Mama, čia ne tėvų sodyba, čia vaikų sodyba, supranti?!"


Prisimenu berniuką,vardu Balys, kuris išdidžiai sušuko mamai: "Mama, čia ne tėvų sodyba, čia vaikų sodyba, supranti?!"

Dar vienas išskirtinis HYTTE bruožas yra teminiai dekorai – dabartinis Kalėdų laukimo metas turbūt pats magiškiausiaus metas čia, kai visa sodyba tiesiog spinduliuoja šventine dvasia. Kaip sugalvojate tokius įspūdingus dekorus? Kiek skiriate tam laiko? Ar turite partnerius kurie padeda pasipuošti?


Puošiamės patys, kiekvienais metais galvojame jau apie kitų metų dekorą, pravažiuojam daug parduotuvių ir iš lėto susirenkam tarpusavyje derančius dekoro elementus. Tai užtrunka savaites ir net mėnesius. Esant dekoracijų išpardavimui, stengiamės įsigyti detalių jau kitam sezonui! Kolkas tyliai pasvajoju, kaip atrodytų Hytte, prie jos prisilietus Manto Petruškevičiaus rankoms!


Šventiškai papuoštas sodybos interjeras


Jaučiasi, kad į šios vietos kūrybą įdedate daug meilės ir savęs - ar tai daugiau nei verslas? Kokia šios sodybos misija? Galbūt meilė ir yra sėkmės paslaptis?


Tai yra raktas į kūrybinę laisvę ir savęs realizaciją, kuriant vertę sau ir kitiems!


Sodybos įkūrėjų šeimos Kalėdinės akimirkos


Ko palinkėtumei Jauku-ku skaitytojams artėjančių švenčių proga?


Atsipalaiduokite, mylėkite atvira širdimi save ir artimuosius, nedarykite nieko, kas Jums sukelia blogas emocijas, būkite unikalūs, kantrūs, o jei pavargote - pailsėkite. Leiskite sau viską dėl savo geros emocinės būklės, drąsiai kalbėkite apie savo vertybes, priimkite kitus žmones, kokie jie yra, mokykitės vieni iš kitų, nesistenkite niekam įtikti, gyvenkite lėtai ir džiaukitės Lietuva!


Tariame ačiū HYTTE įkūrėjai Živilei už jaukų ir įkvepiantį interviu.

Labai džiaugiamės šia nuostabia sodyba ir nuoširdžiu jos įkūrėju darbu.

Linkime Jiems neblėstančios kūrybinės energijos bei draugiškų svečių!


391 peržiūra0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page