top of page

Įspūdingi nameliai pasaulyje, kuriuose galite apsilankyti



Pastarieji metai Lietuvoje jaukių mažų namelių mėgėjus (tarp jų ir mus) tikrai stebino ir džiugino. Atsirado daug jaukių nakvynių gražiausiuose Lietuvos gamtos kampeliuose. Glamping palapinės, nameliai medžiuose, jurtos, tipiai - visas šias įdomias nakvynes jau galima išbandyti pas mus. Rodos, nebėra ką daugiau įdomaus pastatyti? Bet ar tikrai?


Kviečiame kartu su mumis pakeliauti aplink pasaulį ir pasižvalgyti, kokių netradicinių, išskirtinių namelių nakvynei galima atrasti.



1. „Nature Villa“


Nature Villa - Išraiškingas namelis Estijoje. Įdomi laiptuota forma leidžia stebėti gamtą iš įvairių rakursų. Taip pat įdomu tai, kad statant šį namelį, nebuvo panaikintas nei vienas aplink augantis medis.


„Nature Villa“ – namelis Estijoje, kurį statant nebuvo nupjautas ne vienas medis



2. Willow Treehouse


Keliaujam šiek tie toliau - šis įspūdingos formos modernus namelis medyje pastatytas JAV netoli Niujorko. Vieta yra sukurta atsikvėpti ir atsitraukti nuo technologijų, jame nėra nei wi-fi, nei telefono ryšio.


Willow Treehouse“ - įspūdingas namelis medyje JAV



3. Earth Conker namelis


Šis Erth Conker namelis įkurtas Chillderness poilsiavietėje Jungtinėje Karalystėje, tarp kalnų ir slėnių. Iš čia galite leistis į nuostabius žygius gamtoje! Jei nakvynė tokiame rutulio formos namelyje labai patiks - turime gerų žinių: šio tipo nameliai yra pardavinėjami kaip produktas, tad tokį patį namelį turėti savo kieme nėra visai kosmiška svajonė! Daugiau informacijos apie tai galite rasti čia: https://conkerliving.com/


„Earth Conker“ - JK įsikūręs namelis




Perliukas pas kaimynus latvius - „Nepieradinatas naktsmitnes“. Ar pamenat prieš keletą metų Latvijoje pasirodžiusį namelį, kabantį virš sraunios upės (apie jį rašėme kitame straipsnelyje apie Latvijos namelius )? Čia minėjo namelio broliukas - namelis sala, plaukiojantis vandenyje. Dar vienas puikus architektės Gundegos Skudriņos kūrinys.


Nepieradinatasnaktsmitnes - plaukiojantis namelis Latvijoje



5. „Treehotel“ namelis „Boisphere“


„Treehotel“ galėtų būti įkvėpimas visiems, norintiems pradėti išskirtinio poilsio namelių veiklą. Tai vienos šeimos verslas, atsiradęs iš meilės savo nedideliam Harads kaimeliui, esančiam netoli poliarinio rato. Pradėję veiklą 2010 m., dabar jie turi jau net 8 skirtingus namelius medžiuose. Jų nameliai The "Mirrorcube", "Birth nest", "The Ufo" yra įtraukti į daugelį architektūros katalogų. Dabar tai vienas žymiausių ir įdomiausių namelių medžiuose parkų pasaulyje. Paskutinis jų projektas "Biosphere", turi labai išskirtinę idėją - ant jo fasado pritvirtinta net 350 inkiliukų paukščiams. Čia apsistoti turėtų būti tikra ornitologo svajonė!


Boisphere - Treehotel, Švedija



6. Landscape Hotel 46° Nord


"Landscape Hotel 48° Nord" - Prancūzijoje įsikūręs viešbutis, siūlantis holistinę ekoturizmo patirtį, įkvėptą skandinaviškų tradicijų ir regiono kulinarinių, sveikatingumo ir gamtos privalumų. 14 namelių čia yra išsidėstę kalvos šlaite lyg rieduliai - visi jie suplanuoti ir įgyvendinti išlaikant privatumą ir garantuojant gražiausią pro langus atsiveriantį kraštovaizdį. Namelių fasadams panaudota vietinės kilmės neapdorota mediena. Medžio faktūra čia derinama su didelių formatų ir įvairių formų langais.


Landscape Hotel 46° Nord“ – išskirtinio dizaino ekoturizmo idėjas propoguojantis viešbutis Prancūzijoje



7. „Trillium“


„Trillum“ tai Amerikoje žinomo namelių medžiuose parko Treehousepoint namelis. Jis yra puikus rustic namelio pavyzdys - natūralios medžiagos, suskaidyti langai na ir, žinoma, geriausia dalis - įspūdinga gamta aplink!


Trillium“ – vienas iš 7 „Treehousepoint poilsio namelių Amerikoje



8. Norden Glamping


„Norden Glamping“ yra 8 labai modernius namelius turinti poilsio vieta Tailande. Daug stiklo, LED juostų apšvietimas, didelis dėmesys SPA zonai, vakarienė upės viduryje - tai keletas raktinių žodžių, kuriais galima būtų apibūdinti šią įspūdingą vietą.


Norden Glamping“ – Tailande įsikūręs modernus glampingas




9. Deerwood Hill


"Dearwood Hill" namelis yra pavyzdys, kad nebūtinai visi naujai statomi nameliai turi būti modernūs. 2022-aisiais metais pastatytas namelis dvelkia ir senove, ir pasaka. Medžio ir akmens apdailos kombinacija, įvairiaformiai langai - toks stilius be galo jaukiai įsipaišo gamtiškoje aplinkoje.


Deerwood Hill“ – senove ir pasakomis dvelkiantis namelis Amerikoje



10. The Pinecone Treehouse


Dešimtuką užbaigiame su įspūdinguoju „The Pinecone Treehouse“, įgyvendintu architektų "O2 TREEHOUSE" komandos, kuri specializuojasi išskirtiniuose namelių medžiuose projektuose. Šis namelis atrodo taip įspūdingai, kad žiūrint į jį gali kilti abejonė, ar tai nėra tiesiog kompiuterinė vizualizacija. Manome, jog šis namelis yra nuostabus pavyzdys, kad namas ar poilsio erdvė gali būti pačių įdomiausių ir netikėčiausių formų.


The Pinecone Treehouse“ - kabantį kankorėžį primenantis namelis Amerikoje




Tikimės, kad straipsnis pažadino Jūsų vaizduotę ir įkvėpė nuotykiams arba naujiems projektams. Linkime savęs nevaržyti ir nebijoti svajoti - mūsų fantazija gali sukurti gražiausius dalykus!


195 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page