top of page
Writer's picturejauku-ku studija

Atostogos Latvijoje - maži nameliai jaukiam poilsiui



Visus mažus namelius Lietuvoje jau žinote mintinai? Ne problema! Ties Lietuva jaukios nakvynės nesibaigia - norime pasidalinti su jumis sąrašu namelių, kuriuos galite rasti vos kitapus sienos.


Pernai, pandemijai ribojant keliavimo galimybes, Latvija buvo viena dažniausiai lietuvių lankomų krypčių – tikimės, kad šią vasarą keliauti aplink pasaulį galėsime laisviau, bet norime priminti, kad kelionės į kaimynines šalis gali būti ne tik paskutinė viltis, bet ir labai trokštama atostogų kryptis.


Šiandien pristatome jums gražiausių ir jaukiausių mažų namelių Latvijoje dešimtuką!


Džiaugiamės, kiek daug (ir kokių nuostabių!) pasirinkimų gamtiškam pabėgimui turi mūsų kaimynai. Ir kartu esame nustebę, kiek nedaug iš jų yra atradę lietuviai. Jaukuku fotografė SESĖ SAULĖ pernai lankėsi viename įdomiausių Latvijos glamping‘ų, įrengtu ežero saloje, ir pasikalbėjusi su savininku sužinojo, kad per trejus metus, per kuriuos ši eko stovyklavietė priima lankytojus, ji buvo vos trečias svečias iš Lietuvos.


Tad ko mes laukiam?! Užkeliaukim šį sezoną Latviją. Jaukiai!



Uzsalas


Šis eko glamping‘as, esantis Latgale regione, įrengtas nedidelėje ežero saloje! Į salą ir iš jos keliaujama valtimi, salos viduryje įrengta bendra virtuvė ir WC / dušai, visoje saloje – šešios atokios dvivietės palapinės su privačiais liepteliais tiesiai į gaivų ežerą!


„Uzsalas“ - glampingas nedidelėje ežero saloje



Glamping Tervete


Du įspūdingi nameliai ežero pakrantėje, netoli Trevete. Pušyno apsuptyje įkurti nameliai pakelti nuo žemės, tad ilsintis juose galima gėrėtis nuostabiais vaizdais pro langus.


Glamping Tervete“ - poilsis šiek tiek aukščiau žemės



Tree house Čiekurs


Du nameliai medžiuose netoli Cēsim miestelio. Ežeras, miškas ir visa tai Gaujos nacionaliniame parke, tad lankomų vietų ir trakų pasivaikščiojimui ilgai ieškoti neteks.


„Tree house Čiekurs“ - nameliai įsikūrę Gaujos nacionaliniame parke



Ziedlejes


„Ziedlejes“ - dar viena unikali poilsio vieta Gaujos nacionaliniame parke. Modernūs išskirtinio dizaino poilsio nameliai su įspūdingais vitrininiais langais.


„Ziedlejes“ - nameliai estetikos mėgėjams



Igluhut


„Igluhut“ - nedidelis poilsio namelis įsikūręs netoli Jūrmalos. Lokacija išties patogi, vos 10 kilometrų nuo jūros. O jei iki jūros važiuoti nenorėsite šalia namelio jūsų laukia kubilas!


Igluhut“ – namelis įsikūręs 10 km. nuo jūros



Senču sils


Išskirtinė vieta - poilsis saloje dviems. Labai išraiškingos išvaizdos namelis iš išorės primenantis uolą, o viduje dvelkiantis nepaprastu jaukumu. Vieta įsikūrusi vos 13 km. nuo Rygos.


Senču sils“ – išskirtinio dizaino namelis saloje



2 Black cabins


„2 Black cabins“ - du A frame tipo nameliai dviems. Už tamsios namelio išorės slepiasi labai jaukus namelio interjeras. Vieta tiks modernių namelių mėgėjams. Nameliai įsikūrę netoli nuo Baltijos, apie 10km iki Saulkrasti paplūdimio.


2 Black cabins“ – modernūs A frame tipo nameliai



Citi Krasti


„Citi Krasti“ - poilsiavietė įsikūrusi ant Gaujos upės kranto. Jos poilsio nameliai išsiskiria tuo, kad kiekvienas turi savo atskirą sauną.

Citi Krasti“ – nameliai su nuosavomis saunomis



Dundurini


„Dundurini“ - Kurzemės regione, Talsuose įsikūrusi vieta. Ypatingai žavi poilsiavietėje esanti glamping palapinė, su jaukiu lengvu interjeru tobulam vasaros poilsiui.

.

Dundurini“ – glamping palapinė įsimintinam vasaros poilsiui



Spogulnamins


Visi mūsų išvardyti Latvijos nameliai yra nuostabūs ir mielai visuose juose apsilankytume! Bet mūsų dešimtuko pasididžiavimas, lyg uoga ant torto – unikalus stiklinis namelis Latvijoje, kabantis virš Amatos upės.


Į vidų patenkama paspaudžiant mygtuką ir namelis „atvažiuoja“ į krantą pasiimti svečių lyg kalnų keltuvas! Atvykus į namelį (vienam arba poroje) galima mėgautis minimalistine aplinka ir visiška gamtos ramybe. Viduje – tik minkšta lova.


Jeigu tokia nakvynė ne jums, bet namelį pamatyti vis tiek smalsu – savininkai namelyje organizuoja valandą trunkančias kavos / arbatos ceremonijas.


Šis namelis pernai gavo ir milžinišką apdovanojimą – BEA (best event award) world festival jis laimėjo pirmą vietą kategorijoje „geriausia prekės ženklo patirtis“. Taip puikiai buvo įvertintas jausmas, apsistojant Spogulnamins!


Spogulnamins“ – stiklinis namelis viduryje upės




3 041 peržiūra0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Comments


bottom of page