top of page

5 nameliai jaukioms šeimos atostogoms



Šie metai prasidėjo kiek neįprastai. Be kelionių, bet su daug laiko namuose. Nors keliavimo ribojimai vis dar nemaži, niekas nedraudžia svajoti ir planuoti atostogas, kurios mūsų lauks ateityje. Šiame straipsnelyje pristatome jums idėją - šeimos atostogas jaukioje sodyboje Lietuvoje. Čia papasakosime apie 5 savitas ir skirtingas sodybas įvairiuose Lietuvos kampeliuose. Ar tai bus šeimos savaitgalis, ar visos savaitės išvyka - planas priklauso tik nuo jūsų!



Pelėdos troba - etnografinė sodyba Dzūkijos nacionaliniame parke


Pelėdos troba – tai sodyba atstatyta laikantis etnografinių principų, įsikūrusi Dzūkijos nacionaliniame parke, kaimelyje pavadinimu Žiūrai. Ši vieta puikiai tiks pasiilgusiems gamtos – kaimas iš visų pusių apsuptas miško, tad poilsiaujant sodyboje, čia pat už tvoros jūsų lauks natūrali gamta. Visai netoli ir Ūlos upė bei unikalusis Ūlos akies šaltinio ežerėlis.


Ši sodyba pritaikyta 8 asmenims. Pirmasis aukštas skirtas poilsiui, bendroje erdvėje jauki poilsio zona, valgomasis, židinys. Atskiroje patalpoje įrengta patogi virtuvė, čia rasite kaitlentę, orkaitę, kavos aparatą. Antrajame mansardiniame aukšte yra trys miegamieji.  Ši vieta puikiai pritaikyta poilsiui su šeima, čia rasite ir stalo žaidimų ir vaikišką kėdutę bei lovelę. Visgi smagiausia apsistojus sodyboje leisti laiką lauke - didelė terasa, kiemas su beržais ir pušimis, hamakai, o visur aplink - miškai!


Apsistojus Pelėdos troboje, atostogos bus kupinos gamtos ir žygių - nuostabus Dzūkijos nacionalinis parkas, čia pat įspūdingi Ūlos krantai. Būnant pačioje sodyboje, džiugina miško garsai ir paukščių giesmės.  Taip pat yra galimybe užsisakyti ir papildomas pramogas – besigrožint gamta pasimėgauti karštu kubilu ar pirtimi, pasivažinėti po apylinkes dviračiais ar keturračiais.


INFORMACIJA:

Pelėdos trobos lokacija – Žiūrai, Marcinkonių sen., Varėnos raj. sav.

Maksimalus svečių skaičius 8

Savaitgalio kaina 8 asmenims (2 naktys) : 720 - 800 eur. (priklausomai nuo sezono)

Savaitės kaina 8 asmenims (7 naktys) : 1920 - 2240 eur. (priklausomai nuo sezono)

Pelėdos troba - etnografinė sodyba Dzūkijos nacionaliniame parke

© SESĖ SAULĖ, organizacijos archyvas


Vila „Evita“ - modernaus ir etno stiliaus derinys


Vila „Evita“ įsikūrusi sodyboje-žirgyne „Virš ąžuolų“. Stilingai įrengtoje viloje persipina modernus ir etno stiliai. Prie įėjimo galima pasigrožėti dailiai drožinėtomis kolonomis, o įėjus vidun pasitinka šviesus interjeras ir dideli langai su vaizdais į gamtą. Šalia įrengta terasa pasisėdėjimui, ši vieta puikiai tiks ramiam poilsiui. Vila įsikūrusi visai netoli Platelių ežero, tad maudynės, pasivaikščiojimai palei ežerą bei pažintiniais takais tai veiklos, kurias apsistoję čia tikrai galėsite įgyvendinti.


Vila „Evita“ patogiausiai tiks 4 asmenų šeimai, bet yra galimybė nakvoti ir 6 asmenims. Antrame aukšte įrengti du miegamieji, o svetainėje yra sofa lova. Čia rasite visus patogumus, kurie reikalingi komfortiškoms atostogoms be rūpesčių. Pilnai aprūpinta virtuvė – elektrinė kaitlentė, orkaitė, mikrobangų krosnelė, Indaplovė, kavos aparatas. Vila puikiai pritaikyta ilgesnėms viešnagės, čia įrengti du san. mazgai, yra skalbimo mašina, taip pat pasirūpinta ir pramogomis – Viasat televizija, wifi, stalo žaidimai, o už papildomą mokestį galėsite mėgautis masažine vonia, kuri įrengta terasoje. 


Vertėtų paminėti, kad sodyba „Virš ąžuolų“ turi savo žirgyną, rengia įvairias edukacines programas, nuomoja irklentes bei dviračius, o vasaros metu savaitgaliais organizuojamos temines programos, tad sau tinkamą pramogą čia atras kiekvienas.  Dar viena naujovė - nuo šių metų vasaros čia veiks vaikų viešbutis: stovyklų, būrelių, trumpų savaitgalio atvykimų metu su vaikais dirbs pedagogas, garantuojantis saugumą ir įdomų laiko praleidimą.


INFORMACIJA:

Vilos „Evita“ lokacija – Paplatelės k. Plungės r. sav.

Maksimalus svečių skaičius: 6

Savaitgalio kaina 4 asmenims (2 naktys) : 200 – 280 eur. (priklausomai nuo sezono)

Savaitės kaina 4 asmenims (7 naktys) : 560 – 750 eur.  (priklausomai nuo sezono)

Vila „Evita“ - modernaus ir etno stiliaus derinys

© Organizacijos archyvas


HYTTE


Hytte sodyba įsikūrusi Šuolių kaime, Elektrėnų savivaldybėje. Ji stebina ir traukia akį savo itin jaukia, išpuoselėta ir išskirtine aplinka. Sodybos šeimininkams priklauso beveik 12 ha plotas, šalia yra žuvingas ežeras. Čia maksimaliai pasirūpinta, kad tiek lauke tiek viduje poilsis būtų labai jaukus ir patogus. Namelio interjeras išbaigtas iki detalių primena gražiausius paveikslėlius iš „Pinterest“. Šviesioje erdvėje išryškėja įvairios detalės – ant sienų autoriniai paveikslai, o namelį puošia gėlės ir žvakės. Įdomu tai, kad beveik visi viduje esantys baldai - rankų darbo, gaminti pačių šeimininkų. Visa atmosfera tokia jauki, kad greitai galite pasijusti kaip namie ir nebenorėti iš čia išvažiuoti...


Sodyba pritaikyta 10 asmenų poilsiui. Pirmajame namelio aukšte įrengta bendroji erdvė –poilsio zona, valgomasis, virtuvė. Virtuvėje yra visa reikalinga buitinė technika ir dar daugiau, čia rasite kavos ir arbatos, prieskonių, uogienių, medaus ir cukraus, bei šaldytų žolelių iš pačių šeimininkų daržo. Taip pat pirmajame aukšte yra mėgstamiausia svečių erdvė - veranda, čia įrengta dar viena poilsio zona, su dideliu židiniu ir žinoma nuostabiais gamtos peizažais pro vitrininius langus. Antrame aukšte įrengti trys miegamieji.


Leisti laikui lauke čia yra ne vienas pasirinkimas, prie namelio įrengtos net kelios jaukios terasos, čia pat ir kubilas, dar viena didelė (36 kv. m. ploto) poilsio zona įrengta ežere ant liepto. Sodyboje taip pat yra atskiras pirties pastatas. Šeimininkai pasirūpinę, kad veiklos netrūktų, čia yra ir tinklinio aikštelė, kamuoliai, skraidančios lėkštės, hamakas. Ši vieta labai gerai pritaikyta poilsiui su mažyliams, čia ne tik yra maniežai ar kėdutės, čia pasirūpinta ir vaikų saugumu (apsauginiai varteliai ant laiptų, pritaikytas wc ir.t.t. ) be viso to čia mažieji ras begalę žaidimų – mediniai žaisliukai, mini virtuvėlė, sūpynės tiek viduje tiek lauke, žaidimų nameliai ir aikštelė lauke ir dar daugelis kitų pramogų. Čia rasite veikos net kūdikiams – lavinamasis kilimėlis, bei supynės tinkančios nuo 3 mėnesių amžiaus pradžiugins ir pačius mažiausius. Apie suaugusius irgi pagalvota, čia veikia interaktyvi televizija, yra garso aparatūra, begalė stalo žaidimų.


Lengviau yra pasakyti ne kas šioje sodyboje yra, o ką reikėtų pasiimti.  Asmeninės higienos priemonės, pižamos ir anglis grilinimui – viskuo kitu čia bus pasirūpinta! Beje norit čia praleisti savaitgalį reikėtų suplanuoti datą gerokai iš anksto, nes visi savaitgaliai ir netgi daugelis kitų dienų jau dabar užimti pusmečiui į priekį.


INFORMACIJA:

HYTTE lokacija – Šuolių kaimas, Kietaviškių sen., Elektrėnų sav.

Maksimalus svečių skaičius 10

Savaitgalio kaina 10 asmenų (2 naktys): 470eur

Savaitės kaina 10 asmenų (7 naktys): 1270eur

HYTTE - jaukumu spinduliuojanti sodyba

© Organizacijos archyvas



LUGNE HOUSE - moderni sodyba netoli Vilniaus


LUGNE HOUSE tai šiuolaikiškai įrengta sodyba visai netoli nuo Vilniaus – Dėdeliškėse, Trakų rajone. Stilinga sodyba džiugina akį: ant šlaito įkomponuotas modernus namas, gamtinis lauko baseinas kieme, terasa ir jaukios poilsio zonos aplink apsuptos žaluma. Šalia Kriausliuko ežero krantas, tad būdami čia galėsite pasidžiaugti ežero kaimynyste ir raminančiu vaizdu pro langą.

 

Sodyba pritaikyta apsistoti 8 asmenims, čia rasite visko ko prireiktų trumpoms šeimos atostogoms, ramiam bei patogiam poilsiui.  3 aukštų namas suskirstytas zonomis – pirmajame aukšte erdvė skirta jaukiems pasisėdėjimams ir maisto gamybai. Čia rasite didelį valgomojo stalą šalia židinio. Taip pat čia įrengta virtuvės zona su visa reikalinga įranga – kaitlentė, mikrobangų krosnelė, indaplovė, kavos aparatas. Antras aukštas skirtas pramogoms čia yra pirtis bei poilsio zona. Trečias aukštas dedikuotas miegui - čia jūsų laukia trys mansardiniai miegamieji su vaizdais į gamtą.

 

Pramogų pasirinkimas tikrai įvairus: lauke įrengta krepšinio aikštelė, galima išsinuomoti valtį ar irklentę. Viduje galima mėgautis pirties malonumais, name yra Go3 televizija, Netflix, Spotify. Taip pat ši  vieta visai netoli Trakų miesto, tad galima suplanuoti įdomią išvyką.



INFORMACIJA:

LUGNE HOUSE lokacija – Dėdeliškės , Trakų raj.

Maksimalus svečių skaičius 8

Savaitgalio kaina 8 asmenims (2 naktys): - 500€ (į kainą įskaičiuotas 1 apsilankymas pirtyje)

Savaitės kaina 8 asmenims (7 naktys): – 1000€ (į kainą įskaičiuoti 2 apsilankymai pirtyje)

„LUGNE HOUSE“ - moderni sodyba netoli Vilniaus

© Organizacijos archyvas


Namelis šalia vynuogyno – vieta primenanti kalnų trobelę


Namelis šalia vynuogyno priklauso Prūsiškių sodybos kompleksui. Jis pastatytas labai gražioje vietoje - tarp miško vandens ir žinoma vynuogyno, be to yra ant kalnelio tad iš čia atsiveria nuostabus gamtos peizažas. Pats namelis primena kalnų trobelę – tvirtas, rąstinis ir dar su žaliu stogu! Visas šis vaizdas iškart sužadina mintis apie geras, jaukias atostogas. Interjeras taip pat ypatingas – rastų sienos, medžio masyvo baldai bei ornamentai kuria savitą bei pasibuvimui gamtoje labai tinkamą atmosferą.


Ši vieta pritaikyta 7 asmenims. Čia įrengti 3 miegamieji. Patogus ir erdvus bendras kambarys, kuriame galima leisti laiką kartu – čia įrengtos poilsio, valgomojo bei virtuvės zonos. Virtuvėje yra visa reikalinga buitine technika - indaplovė, kaitlentė, orkaitė, virdulys, kavos aparatas. Maistą galima ruošti ir lauke - šalia įrengta laužavietė, šašlykinė yra terasa su lauko baldais. Taip pat čia yra TV, muzikos centas, WiFi, skalbimo mašina, tad ši vieta puikiai pritaikyta ir ilgesnei viešnagei.


Be visų namelyje esančių privalumų Prūsiškių sodyba siūlo ir papildomas pramogas – galima užsisakyti pirtį, teritorijoje yra teniso, krepšinio bei vaikų žaidimų aikštelės. Visai šalia miškas puikiai tinkantis žygiams ir pasivaikščiojimams, galima žvejoti įžuvintuose tvenkiniuose arba netoliese esančiuose ežeruose, nuomotis dviračius.


INFORMACIJA:

Namelio šalia Vynuogyno lokacija – Prūsiškės, Semeliškių sen., Elektrėnų sav.

Maksimalus svečių skaičius 7

Savaitgalio kaina 7 asmenims (2 naktys): 300-340 eur. (priklausomai nuo sezono)

Savaitės kaina 7 asmenims (7 naktys): 950-1090 eur. (priklausomai nuo sezono) 

Namelis šalia vynuogyno – vieta primenanti kalnų trobelę

© Organizacijos archyvas


Tikimės, jog perskaičius straipsnelį, jums kilo įkvėpimas susiplanuoti šeimos atostogas. Linkime, kad jos būtų nuostabios!



2 985 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page