top of page

Orams atvėsus - jaukūs nameliai trumpam pabuvimui arčiau gamtos

Atnaujinta: 2020-10-23



Vėstant orams ir po truputį įsitvirtinant rudeniškoms nuotaikoms ypač traukia jaukumas ir ramybė. Pledas, šiltos kakavos puodelis ir vaizdas į pasakišką rudens gamtą – tokią gražią svajonę galima susikurti ir namuose, tačiau kartais norisi kažko ypatingo. Šiame straipsnelyje rasite penkis namelius, į kuriuos galima trumpam pabėgti šaltuoju metų laiku išsiilgus gamtos, ramybės ir jaukumo.


Etnohut

„Etnohut“ - nedidelis poilsio namelis.

© Organizacijos archyvas


„Etnohut“ - nedidelis poilsio namelis. Modernus lakoniškos formos pastatas, dėl savo tamsios išorės gražiai įsiliejantis į gamtą. Pavadinimas „Etnohut“ pasirinktas nebereikalo – namelio stilius išsiskiria tuo, kad turi liaudies motyvų prieskonį. Šviesiame interjere išryškėja unikalios detalės: verpstė, autoriniai piešiniai, senovinė krosnelė bei lininė lovatiesė. Taip užkoduota lietuviškumo dvasia. Beje šis išskirtinio dizaino projektas yra publikuotas ir populiariame tarptautiniame architektūros žurnale „Archdaily“.

14 kv.m. plote yra viskas ko reikia trumpam pabėgimui iš miesto. Patogi virtuvės zona, dvigulė lova, spinta, san. mazgas, o centre – išskirtinio dizaino krosnelė. Pats namelis iš vienos pusės apgaubtas miško, o iš kitos pro vitrininį langą atsiveria nuostabi panorama. Tinkamai išrinkta vieta sukuria saugumo ir ramybės jausmą.

Šis nedidelis jaukus namelis leidžia 1-2 žmonėms atitrūkti nuo miesto ritmo, romantiškai praleisti vakarą, ar tiesiog surasti vietą išskirtinei nakvynei. Taip pat „Etnohut“ namelis atviras ir augintiniams, tad į šį pasibuvimą gamtoje galima pasiimti ir keturkojį draugą.


Namelio lokacija: Pakalniškių k. Elektrėnų sav.


Tauro troba

„Tauro troba“ - namelis tinkamas ir poilsiui ir darbui

© Organizacijos archyvas


„Tauro troba“ – tai jau šiek tiek didesnis namelis, padėsiantis pabėgti nuo miesto šurmulio. Toks pavadinimas – simbolinis, jis išrinktas Tauragės miesto, šalia kurio ir yra ši vieta, garbei. Pastatas sukurtas iš jūrinių konteinerių ir įkomponuotas ežerėlio pakrantėje. Kaip sako pats šeimininkas, namelis primena ramiai pievoje snaudžiantį taurą. Išties jame dvelkia ramybe: pastelinių spalvų koloritas, paprastos natūralios medžiagos ir į ežerėlį nukreipti vitrininiai langai. Tai sukuria melancholišką ir idilišką atmosferą. Šią nuotaiką dar labiau išryškina rudeniškas koloritas ir pro langus atsiveriantis ūkanotas peizažas.

60 kv.m. plote yra visi reikalingi patogumai. Dušas, tualetas, virtuvės zona, didelis valgomojo stalas, dvigulė lova bei svetainės erdvė, kurioje yra sofa su miegojimo funkcija. Galima atsivežti ir augintinius. Tai vieta ne tik poilsiui – čia veikia wifi ryšys, tad namelis tinka ir darbui nuotoliniu būdu, mini darbo atostogoms.

Čia gali apsistoti grupelė iki keturių žmonių. Nedidelė išvyka su draugais, ramus pasibuvimas dviese, ar kūrybinės darbo atostogos – „Tauro troba“ tiks visiems.


„Tauro trobos“ lokacija: Lukšiškių k. Tauragės raj. 


DOYOU PLACE

„DOYOU PLACE“ - nameliai estetikos mėgėjams

© Organizacijos archyvas


„DOYOU PLACE“ minimalistinės formos ir modernaus dizaino nameliai labai tiks estetikos mėgėjams. Lieto betono grindys, vientisa faneros apdaila bei stilingi baldai, o už langų – bekraščiai miškai. 8 ha teritorijoje įrengtos trys dvivietės buveinės. Atvykus čia laiką galima leisti ne tik besigrožint gamta būnant viduje, bet ir vaikštant miško takeliais. Šalia , prie ežero, įrengta sauna, tad vėsų rudens vakarą galėsite išbandyti ir šį malonumą.

Viduje yra viskas ko reikia komfortiškam poilsiui. Kiekvienas namelis turi atskirą dušą, tualetą, virtuvės zoną, patogią sofą, bei dvigulę lovą. Namelio centre įkomponuota nedidelė malkinė krosnelė, kuri neabejotinai suteiks jaukumo Jūsų viešnagei.

Šios vietos filosofija – ramus poilsis gamtoje, pasibuvimas dviese ar vienumoje. Pasirinkus čia atvykti, vaikus ir augintinius teks palikti namuose. Tad jei savaitgalį norisi atitrūkti nuo rutinos ir pabėgus nuo išorinio pasaulio pabūti miškų apsuptyje „DOYOU PLACE“ – geras pasirinkimas.


Poilsio namelių lokacija: Sėmeliškių k. Elektrėnų sav.


VasaRojaus Jurta

„VasaRojaus Jurta“ – jurta ant Verknės upės kranto.

© Organizacijos archyvas


„VasaRojaus Jurta“ – tai poilsis ant Verknės upės kranto pastatytame išskirtiniame būste. Mūsų kraštui tai netradicinis statinys, įdomus tiek savo forma, tiek statybos technologija. Dailus medžio karkasas bei natūralios vilnos apšiltinimas tikrai traukia akį. Šalia Birštono pastatyta jurta yra apsupta gamtos, šalia auga medžiai, ant upės kranto įrengta terasa, laužavietė. Nors jurtos pavadinimas šiek tiek asocijuojasi su vasara, čia jauku ir gera apsistoti visais metų laikais.

Skritulio formos plane telpa viskas ko reikia. Bendroje erdvėje įkomponuota dvigulė lova, puošta romantišką nuotaiką kuriančiu baldakimu, poilsio zonoje stovi didelė patogi sofa, o virtuvės erdvė aprūpinta visais reikalingiausiais reikmenimis. Siena atskirtas tik dušas ir tualetas. Šilumą ir jaukumą kuria jurtoje įrengta krosnelė. Šilumos mėgėjai čia taip pat gali pasimėgauti šalia esančios pirties teikiamais džiaugsmais.

Šioje poilsio vietoje gali apsistoti grupelė iki keturių žmonių, jurta tiks ramiam poilsiui. Taip pat tai geras planas savaitgaliui: aplankyti kurortinį Birštono miestelį, o vakarą jaukiai praleisti jurtoje, mėgaujantis gamtos prieglobsčiu.


Jurtos lokacija: Jundeliškių k., Birštono sav.


Getaway to forest cab

Getaway to forest cab“ – mažas miško namelis Labanoro girioje.

© Organizacijos archyvas


„Getaway to forest cab“ – mažas miško namelis Labanoro girioje. Tradicinės formos, dviejų šlaitų stogu, dengtas skiedromis namukas gražiai įsilieja į natūralią aplinką. Pro dideles stiklines duris ir langus skverbiasi ne tik šviesa, bet ir miško vaizdai bei paukščių čiulbėjimas. Namelis yra netoli Keruojo ežero, tad atvykus galima pasivaikščioti miško takeliais ar ežero pakrante.

Jaukiame namelyje yra visi dalykai reikalingi poros dienų išvykai. Čia įrengta jauki poilsio zona: yra stalo žaidimų, žvakių, malkomis kūrenama krosnelė. Taip pat yra virtuvėlės zona, o užlipus kopėtėlėmis į viršų, antresolėje - dvigulė lova bei stoglangis atsiveriantis į žvaigždes ir medžių viršūnes. Miško namelyje sąmoningai atsisakyta patogumų ir komforto. Ši šeimininkų idėja grindžiama tuo, kad taip lankytojai gali stipriau pajusti gamtos artumą, tai leidžia įsisavinti paprastesnio gyvenimo galimybę.

„Getaway to forest cab“ tiks ne tik išsiilgusiems natūralumo bei lengvumo, bet ir nuotykių ieškotojams. Šioje vietoje galima apsistoti ir su augintiniais, su kuriais po mišką klaidžioti bus dar smagiau.


Namelio lokacija: Vyžinių k. Molėtų raj. 




Ruduo ramybės metas, tai geras laikas pabūti su savimi ir artimaisiais. Visi čia aprašyti nameliai turi savitą nuotaiką, bei filosofiją. Apsilankę kiekviename iš jų gausite unikalią patirtį ir turėsite gražų rudens prisiminimą.


2 228 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page