top of page
  • Writer's pictureIeva

Namelių medžiuose praktika „Bauraum“ studijoje

Atnaujinta: 2021-08-26

Click-Kartais reikia tiesiog negalvoti, jog yra neįmanomų dalykų ir pabandyti.


Svajonės nuneša toli, kartais labai toli. Nenusakomai keistas jausmas, kai tikrovė tampa tokia graži, įdomi, stebinanti, perauga visas svajones ir atrodo taip gerai net pasakose nebūna.

Taip nutiko man - jaučiausi kaip gavusi pačios laimingiausios loterijos bilietą -trumpai papasakosiu savo laimingą istoriją.


Studijuodama universitete, ketvirtame kurse sugalvojau, jog noriu sieti savo ateitį su namelių medžiuose kūrimu. Tai man atrodė tinkamiausia forma, kuria galiu džiuginti žmones ir sukurti daugiau laimės pasaulyje (taip galvoju iki šiol). Taigi neilgai trukus pradėjau galvoti scenarijus kaip artėti prie savo svajonės. Kadangi Lietuvoje tuo metu namelių medžiuose nelabai kas dar statė, nusprendžiau patirties pasisemti užsienyje ir parsivežti jos į tėvynę.

Mėnesis analizės, tinkamų firmų ir vietų paieškos, el. laiškai ir sėkmė - man į laišką atsakė studija į kurią labiausiai troškau, modernius namelius kurianti „Baumraum“.


Po skype pokalbio dar nedrąsiai, bet jau pradėjau pildyti dokumentus ir nekantriai laukti vasaros.

Tuomet ir bakalauro rašymas ir studijų baigimas atrodo įgavo naują prasmę - po jų jau laukė naujas iššūkis.


Vos tik atvykus prasidėjo veiksmas


Tik atvykus veiksmas vystėsi labai greitai - gražus miestas, įspūdingi architekto namai, jais net nespėjus pasidžiaugti prasidėjo darbai. Jau kitą dieną po atvykimo išvykome keletui dienų montuoti namelį prie baseinėlio. Modernios formos namelis su blizgiu variniu fasadu - toks architekto kūrinys buvo suprojektuotas pasibuvimui sode.


Per vieną dieną susipažinau su namelių architektu, jo komanda ir pradėjome darbus. Pridėsiu ištrauką iš savo įspūdžių dienoraščio, kurį rašiau būdama ten.

Šiandieną praleidau čia - mažam namelyje šalia baseinėlio. Jį čia patys ir pastatėme, matavome iki milimetrų, užgniaužę kvapą stebėjome, kaip jį pakelia kranas ir jis atsiduria ten, kur ir turi būti, vietoje kuriai buvo sukurtas. Per porą dienų daug stebuklingų vietų, įkvepiančių žmonių, pokalbių apie architektūrą, pasaulį, istorijos iš Vokietijos, Ispanijos, Argentinos. Kas pasakys, kad Žemė ne pasakų šalis? Svajokim, mylėkim, džiaukimės, nes viskas

kas yra mūsų viduje pildosi čia

Baseinėlio namelis, ką tik nutūpęs tarp sodo augalų. Atspindintis žiedus, lapus, vandenį ir suaugantis su sodo harmonija.


Kiti stebuklai praktikos patirtis


Per kitus du praktikos mėnesius nuveikėme daug įvairiausių dalykų. Statėme ir rekonstravome namelius. Projektavome ir diskutavome - architektas Andreas buvo kaip tikras mokytojas, jis skirdavo įvairių užduočių, kartu aptarinėdavome dizaino subtilumus ir kartu kūrėme namelius.

Praktikos metu rekonstravome patį pirmąjį Baumraum studijos sukurtą namelį ir keletą kitų darbų. Taip pat pastatėme naują veidrodinį namelį, kurį per visą Vokietiją gabenome iš Brėmeno iki Alpių pietų Vokietijoje.


Namelis šalia Alpių - jis kilo į dangų ir susiliejęs su dangaus spalva po truputėlį skrido į savo vietelę tarp dviejų medžių

Pirmasis Baumraum statytas namelis, kurį praktikos metu po 8 metų rekonstravome

Ši praktika buvo nuostabi patirtis, jos metu net tik susipažinau su namelių medžiuose statybos principais, bet ir susipažinau su daug nuostabių įkvepiančių žmonių, turėjau įvairių patirčių, kurios nuolat primena, kad nereikia bijoti svajonių. Atkaklumas ir tikėjimas tuo ką veiki visuomet veda prie kažko gero.

58 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page