top of page

Susipažinkime - Soulwood LT. Pomėgis sklandyti įkvėpė kurti mobilius namelius!


Ar kada nors pagalvojote, jog tarp sklandytuvo ir namelio ant ratų yra kažkas bendro? Kad ir kaip keistai beskambėtų, sklandymu užsiimanti pora būtent per šią veiklą atrado mobilių namelių privalumus! Dažnos kelionės ir varžybos leido jiems savu kailiu išbandyti gyvenimą mažuose nameliuose ir pora nusprendė pradėti kurti juos patys. Susipažinkime - Soulwood LT.

(Straipsnyje naudojamos nuotraukos: SoulWood LT, fotografė Vismantė Ruzgaitė).


SoulWood LT - Algirdas ir Ieva


Kaip kilo idėja kurti mobilius namelius?


Mūsų šeima nemažai laiko praleidžia aerodrome. Algirdas - sklandytojas, o drauge su Ieva kuria LaikasKi.lt projektą, kurio tikslas yra viešinti mažąją aviaciją. Drauge dalyvaujame varžybose, įgyvendiname skrydžius sklandytuvais per šalis. Taigi, vasaros metu tenka gyventi aerodromuose ir tai paskatino išsigryninti, kas svarbiausia buityje, kai gyvenimas orientuojasi į veiklas lauke.


Algirdas: Ilgai nešiojausi tą idėją, o šią vasarą susidėliojo tinkamos aplinkybės pradėti. Visų svarbiausia - subūrėme komandą, t. y. yra žmones, su kuriais galime pradėti - Ieva ėmėsi marketingo srities, o patyręs meistras randa išeitis net sunkiausiuose konstrukciniuose uždaviniuose.


Ieva: Man pačiai jau nuo vaikystės yra labai įdomi dizaino tema. Nors pati baigiau socialinių mokslų krypties studijas, o darbinę patirtį sukaupiau marketingo ir pardavimo srityse, tačiau nuolat domiuosi interjero dizaino naujovėmis ir idėja kurti man yra labai artima.


Kuo jus žavi maži nameliai?


Ieva: Maži nameliai - ypatinga erdvė, kurioje jaučiamas gilus ryšys su gamta ir savimi. Dėl savo mažumo jie skatina atsisakyti dalies buities - ją minimizuoti, o tai suteikia galimybę atrasti daugiau laiko kitoms veikloms, pvz.: ilgiems pasivaikščiojimams, pokalbiams su artimaisiais ir t. t. Žavi ir tai, kad nėra griežtų taisyklių kaip juos konstruoti, kokie jie „turėtų būti“, todėl atsiveria galimybės neribotai kūrybai. Tai labiausiai mane ir žavi ta laisvė - kurti ir būti (keliauti su jais) ten, kur tik norisi.


Algirdas: Pirmasis mūsų mobilus namelis bus ant ratų - tai tarsi maža asmeninė tvirtovė, kurios duris pravėrus galėsi atsidurti bet kokioje norimoje erdvėje.

Aš manau, kad 1 mobilus namas/pirtis gali atstoti 10 stacionarių. Mobilumas suteikia galimybę namui/pirčiai „keliauti” drauge su mumis, o stacionarūs statiniai lieka ten, kur buvo pastatyti. Taigi, namas vienas, o erdvių - kiek tik norime. Kitas privalumas - galimybė dalintis vienu namuku su savo šeimos nariais ir draugais pagal kiekvieno poreikį. Taigi, mane žavi galimybė lengvai judėti bei dalintis su kitais.

Aš manau, kad 1 mobilus namas/pirtis gali atstoti 10 stacionarių.

SoulWood LT sukurta pirtis


Startavote su dviem pirtimis - Ruduo ir Vasara. Papasakotike, kuo jos ypatingos? Kuo išsiskiria, lyginant su kitomis nuomojamomis mobiliomis pirtimis?


Algirdas: Savo išvaizda ir konstrukcija mūsų pirtys yra tarsi maži nameliai (6 m2). Jos turi terasą, kurioje galima patogiai atsisėsti. Pirtis yra pagaminta iš kokybiškų medžiagų - stogas dengtas bituminėmis čerpelėmis, vidus ir išorė apkalta dailylentėmis, šildo Harvia M3 kronis. Įdomu tai, kad pirtį nutarėme apšiltinti 5 cm vata, todėl ji greit įšyla ir ilgai išlaiko šilumą. Viskas yra rankų darbo - net langus gaminome patys. Pirtelėje vienu metu gali susėsti 6 asmenys arba 2 patogiai atsigulti ir 2 atsisėsti.


Mūsų pirtis išsiskiria dizainu ir ilgaamžiškumu. Pirtis yra ilgaamžė, nes sukonstruota kaip namas, turi tvirtą stogą bei yra pagaminta iš sertifikuotos medienos (kalibruota, džiovinta).

Pirtis Vasara


Ar jūsų pirtį gali tempti pats klientas, savotiškai su ja keliauti? Ar jūs ją transportuojate tik patys?


Mūsų pirtį gali tempti pats klientas, svarbiausia, kad turėtų kablį prie savo automobilio. Tačiau įprastai pirtį atvežame mes patys į sutartą vietą.


Kuo skiriasi tokio namelio gamyba nuo paprasto stacionaraus namelio? Su kokias iššūkiais susiduriate?


Algirdas: Didžiausias iššūkis yra svoris, nes mes vežame ant priekabos. Norime išlaikyti jį kuo mažesnį, bet ir neprarasti tvirtumo, todėl pvz.: renkamės sausas medžiagas. Taip pat stengiamės mažinti aukštį, kad nebūtų per didelis, bet tuo pačiu būtų pakankamai erdvu ir patogu.


Soulwood LT - labai poetiškai skambantis pavadinimas, kaip jis dera su jūsų kuriamais produktais?


Ieva: Tiesą sakant, pavadinimas kilo mano galvoje, kai buvau atpalaidavusi galvą nuo visų pašalinių minčių - jogos užsiėmimo metu.

Mūsų pavadinimas asocijuojasi su kokybišku ir turiningu laiku būnant, pirmiausia, su pačiu su savimi ir kitais, o drauge ir galimybe tiek mintimis, tiek fiziškai nukeliauti į vietas, kuriose būti tiesiog gera. Medis - pagrindinė mūsų naudojama medžiaga, tačiau ji atspindi ne tik fizinę materiją, bet ir tai, kokį jausmą mums suteikia medis - natūralumą ir susiliejimą su gamta.

Mūsų pavadinimas asocijuojasi su kokybišku ir turiningu laiku būnant, pirmiausia, su pačiu su savimi ir kitais, o drauge ir galimybe tiek mintimis, tiek fiziškai nukeliauti į vietas, kuriose būti tiesiog gera.

Mobilios pirties vidus


Kokie žmonės susibūrė jūsų komandoje? Kas jus vienija?


Mūsų komandoje dirbame tryse: Algirdas, Ieva ir meistras Vitalijus. Tačiau panašu, jog greitu metu teks šiek tiek padidinti savo komandą. Mus vienija noras kurti kokybiškus ir estetiškai patrauklius daiktus, meilė medžiui, aktyvus laisvalaikio būdas - mobilumo poreikis.


Lietuvos klimatas gana šaltas - kaip vertinate, tai labiau pliusas ar minusas mažų namelių populiarumui?


Ieva: Sunku vertinti tai pliusas ar minusas. Lietuva ypatingai žavi tuo, kad turi visus keturis metų laikus, o kuo mažesnė erdvė, kurioje esi, tuo lengviau yra išjausti natūralią aplinką. Tuo pačiu keičiantis metų laikams nelieka vienų metų laiko nuobodulio. Be to, namelyje yra viskas, kad būtų sukuriamas ir pakankamas komfortas tuo mėgautis. Taigi, jei reiktų apibrėžti, mūsų klimatą vis tik labiau vertinčiau kaip pliusą.

Lietuva ypatingai žavi tuo, kad turi visus keturis metų laikus, o kuo mažesnė erdvė, kurioje esi, tuo lengviau yra išjausti natūralią aplinką.

Pirtys Vasara (kairėje) ir Ruduo (dešinėje)


Kokias perspektyvas matote mobilių namelių srityje Lietuvoje ir pasaulyje?


Algirdas: Manau, kad poreikis augs, nes žmonės mėgsta judėti ir nepriklausyti nuo vietos. Taip pat populiarėja įvairūs užsiėmimai, hobiai lauke. Tuo pačiu gerėjant gyvenimo kokybei žmonės daugiau dėmesio skiria dizainui, estetikai, todėl jų nebetenkina gyvenimas paprasčiausiame kemperyje ar palapinėje.

Ačiū Soulwood LT už įkvepiantį ir nuoširdų interviu.

Labai džiaugiamės tokioms mažų namelių judėjimo iniciatyvomis Lietuvoje ir linkime Jiems tinkamos krypties vėjo - ne tik aerodrome, bet ir naujoje veikloje!


955 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page