top of page

Idėja pasimatymui - 10 jaukių namelių dviems šaltuoju sezonu


Dienoms vis trumpėjant, ilgais vakaras gera atrasti laiko savo artimiems. Šaltuoju metu natūraliai atsiranda poreikis ilgesniems ir jaukesniems pokalbiams prie arbatos puodelio, norisi deginti žvakes, klausytis džiazo muzikos ar mėgstamo bardo...


Laikas su artimaisiais labai svarbus kiekvienam. Ir jei išeiti į ilgesnį pasivaikščiojimą ar pikniką tokiu žvarbiu oru - patinka ne visiems, pakviesti gamtos mylėtojus į pasimatymą jaukiame namelyje gamtos apsuptyje - tikrai geras planas!


Tad turime jums šaltojo sezono namelių sąrašą - 10 idėjų, puikiai tinkančių pasimatymui:



1. GETAWAY TO FOREST CAB


Tai mažas namelis dideliame miške! Jei tiksliau - romantiškas pabėgimas Labanoro girioje, kur viskas pritaikyta DVIEMS ir jaukiam, kokybiškam jūsų poilsiui. Šis miško apsupty esantis tiny house puikiai tinka tiek norintiems ramybės, tiek ir ieškantiems nuotykių.


Namelyje yra viskas, ko reikia kelių dienų išvykai. Čia įrengta jauki poilsio zona: yra stalo žaidimų, žvakių, malkomis kūrenama krosnelė. Taip pat yra virtuvėlės zona, WC ir dušas, o antresolėje - dvigulė lova bei stoglangis, atsiveriantis į žvaigždes ir medžių viršūnes. Lauke - sūpynės, laužavietė ir, žinoma, kubilas.


Namelis yra netoli Kertuojos ežero, tad atvykus galima pasivaikščioti miško takeliais ir ežero pakrante, turint daugiau laiko - lankyti Labanoro regioninio parko gamtos objektus. Šioje vietoje galima apsistoti ir su augintiniais.


LOKACIJA: Vyžinių k. Molėtų raj.

PLATESNIS NAMELIO APRAŠYMAS : Get away to forest cab

„Getaway to forest cab“ – mažas miško namelis Labanoro girioje.

©nuotraukos - organizacijos archyvas



2. VARĖNA TREE HOUSE


Varėna Tree House Dzūkijos pušynuose turi du jaukius namelius - South ir North - pritaikytus šaltajam metų laikui ir kviečia iš intensyvaus miesto gyvenimo ritmo trumpam persikelti į nuotykį gamtoje. Abu nameliai yra sukurti DVIEMS ir puikiai tinka mėgstantiems derinti gamtą ir patogumus. Ir jie tikrai patiks tiems, kurie vaikystėje svajojo apie savą mažą namelį medyje :) Atvykę į nuostabų kraštovaizdį, nameliuose (kurie yra nutolę vienas nuo kito) rasite virtuvėles, WC / dušus, jaukias miegamojo bei poilsio zonas. Lauke - laužavietes, karštas ofūro vonias ir visą Dzūkijos nacionalinį parką pasivaikščiojimams ir atradimams. Namelių šeimininkai jums yra paruošę ir kelias žygių trasas, leidžiančias geriau pažinti apylinkes.


LOKACIJA: Mielupių k. Varėnos raj.

PLATESNIS SOUTH NAMELIO APRAŠYMAS : South namelis

PLATESNIS NORTH NAMELIO APRAŠYMAS : North namelis

„Varėna Tree house“ – du nameliai medžiuose Varėnos miškuose

© nuotraukos - fotografė SESĖ SAULĖ ir organizacijos archyvas


3. REST IN FOREST


Rest in Forst poilsiavietė taip pat turi du nedidelius modernius jaukūs namelius, kurie puikiai tinka nerūpestingam poilsiui dviems - unikali vieta poilsiui gamtoje.


Žodį nerūpestingas pavartojome neatsitiktinai, šių vietų išskirtinumas šalia namelių įrengti masažiniai baseinai. Jau atvykus jie bus tobulai malonios temperatūros ir tokie išliks visos viešnagės metu.


Pačiuose nameliuose viskas taip pat patogu gražu ir paprasta. Dvigulė lova su vaizdu į mišką, virtuvėlė, jauki poilsio zona. Nameliuose yra įrengtas grindinis šildymas, tad bus šilta ir basomis. Atvykę čia rasite švarius rankšluosčius ir chalatus ir iškart galėsite pasinerti į SPA nuotaiką.


Beje, pati namelių lokacija išsiskiria tuo, kad yra įkurta prie išeksploatuoto karjero, kuris stebina nuostabaus smaragdo spalvos vandeniu, tad vaizdai aplink - verti pasivaikščiojimo :)


LOKACIJA: Vyžinių Žemgrindžių k., Klaipėdos raj.

PLATENIS NAMELIŲ APRAŠYMAS : Miško namelis, Vandens namelis

Rest in Forest“ - du poilsio nameliai šalia karjero Klaipėdos. raj.

© nuotraukos - organizacijos archyvas



4. ALOVĖ GLAMPING


Jeigu galvojate, kad kupolai gali būti idėja tik vasariškai išvykai - apsirikote. Šiame kupole gera apsistoti visais metų laikais!


Pats kupolas yra kelių sluoksnių, tad geriau sulaiko šilumą savyje. Be to, jame yra net keli šilumos šaltiniai - kondicionierius ir krosnelė, tad tikrai nesušalsite. Norintiems papildomos šilumos - karštas kubilas visai šalia namelio!


Kupolas žavi savo moderniu interjeru su daugybe gražių detalių. Jis puikiai tiks tiems, kurie mėgsta ilsėtis stilingai ir seka mados tendencijas. Verta paminėti, jog ir vaizdas aplink nuostabus - iš kupolo atsiveria vaizdas į Alovės ežerą.


LOKACIJA: Alovė, Alytaus raj.

PLATESNIS KUPOLO APRAŠYMAS: Alovė Glamping

ALOVĖ GLAMPING - stilingas kupolas Alytaus rajone

© nuotraukos - Organizacijos archyvas



5. SUNSET HILL ANYKŠČIAI


Jau pats namelio pavadinimas sufleruoja, kad atvykę galėsite pasidžiaugti gražiu saulėlydžiu. Ant kalvelės pastatytas modernus namelis - tikra poilsio oazė dviems. Čia rasite ramybę ir galėsite jaukiai praleisti laiką su savo artimu.


Namelio terasoje yra įrengta sūkurinė vonia, tad čia ilsintis pasijusite lyg mini privačiame SPA (1,5 val. dienai poilsio sūkurinėje vonioje jau yra įskaičiuota į nuomos kainą, norit mėgautis ilgiau galima užsisakyti papildomai).


Namelio viduje - modernus interjeras: virtuvėlės, miegamojo, poilsio zonos bei WC / dušas.


LOKACIJA: Kiaušai - Vajėšiai kelias 29155, Anykščių raj.

PLATENIS NAMELIŲ APRAŠYMAS: Sunset Hill Anykščiai

Sunset Hill Anykščiai - nedidelis namelis su sūkurine vonia Anykščių raj.

© nuotraukos - Organizacijos archyvas



6. VIENKIEMIO OAZĖ


Tai sodyba, kurioje yra net keli nameliai, pritaikyti DVIEMS šaltuoju sezonu - Pasakų namelis ir Namelis prie šermukšnio. Biržų rajone įsikūrusi vieta labiausiai tiks tiems, kurie pasiilgo kaimiško jaukumo - senoviškos trobelės atnaujintos išlaikant senąja dvasią.


Abejuose nameliuose rasite viską, ko reikia trumpam, bet patogiam poilsiui. Taip pat - nors kalbame apie poros pasimatymą, nameliuose yra ne tik dvigulės lovos, be ir po vieną papildomą viengulę - tad šis variantas taip pat tiktų ir planuojantiems laiką su šeima.


Namelių terasose yra įrengtos ofūro vonios, tad vėsiam vakarui tai galėtų būti puiki pramoga. O jei esate pirčių mėgėjai, atvykę galėsite išbandyti ir sodyboje esančias autentiškos baltojo garo ir dūminę pirtis.


LOKACIJA: Vileišiškių kaimas Biržų raj.

PLATESNIS NAMELIŲ APRAŠYMAS: Pasakų namelis, Namelis „Prie šermukšnio“

Vienkiemio oazė - sodyba alsuojanti kaimišku jaukumu Biržų raj.

© nuotraukos - Organizacijos archyvas


7. LAPITIPIS


Jei galvojate, kad tipis yra paprasta palapinė, kurioje galima nakvoti tik vasaros naktį - šį jūsų įsitikinimą tikrai pakeis LapiTipis.


Šaltajam sezonui čia buvo padaryti pakeitimai, kad būtų ypatingai jauku ir gera - viduje pastatyta krosnelė, visas tipio perimetras išklotas vilnoniais kilimas. Čia rasite šiltas pūkines antklodes bei vilnonius pledukus, tad nakvojant net ir vėsiu oru, šilumos nepritrūks.


Tipis yra įsikūręs ant Ūlos upės kranto, jį supa gilūs Dzūkijos miškai, ežerai bei autentiški Dzūkiški kaimeliai. Beje iš anksto susitarus čia galėsite ne tik pernakvoti, bet ir išbadyti kakavos ceremoniją, kvėpavimo praktiką, ar pasidaryti jaukią fotosesiją.


Tokia žiemiška nakvynė tipyje puikiai tiks tiems, kurie ieško naujų patirčių!

LOKACIJA: Krokšlys, Varėnos raj.

PLATENIS NAMELIO APRAŠYMAS : LapiTipis

Lapitipis - tipis Dzūkijos miškuose prie Ūlos upės.

© nuotraukos - Organizacijos archyvas



8. TINY HEMP HOUSE BIRŠTONAS


Atvykę SPA procedūrų į mėgstamą kurortą Birštoną galite vietoj įprasto viešbučio kambario pasirinkti egzotiškesnę nakvynę privačiame namelyje.


Tiny Hemp House namelis pastatytas, gyvenamųjų namų kvartale, tačiau visi jo langai orientuoti į šlaito pusę, gamtinę panoramą, kur pro medžių šakas matyti Nemunas.

Dideli langai ir gamtos peizažas pro juos čia nuteikia labai raminančiai. Pats namelis įrengtas labai kruopščiai, apgalvota visos detalės. Namelyje pasirinkti ne tik kokybiški bet ir ekologiški sprendimai. Vidus tinkuotas molio tinku, grindims naudotas natūralus medis, o pačiai namelio konstrukcijai panaudotas pluoštinių kanapių betonas.


Čia atvykę galėsite ištrūkti į gamtą, bet kartu turėsite galimybę netoliese pasiekti civilizaciją ir džiaugtis kurorto malonumais.


LOKACIJA: Paupio g. 6, Birštonas.

PLATENIS NAMELIO APRAŠYMAS : Tiny Hemp House Birštonas


Tiny hemp house - mažas modernus namelis šalia Birštono.

© nuotraukos - fotografė SESĖ SAULĖ ir organizacijos archyvas


9. NAMELIS UPĖ


Namelis Upė tai nedidelis namelis įkurtas vienkiemyje, kurio teritorija ribojasi su upe ir mišku. Čia jūsų lauks jaukus poilsis dviem gamtos prieglobstyje. Namelyje rasite tai, ko reikia ramiam ir patogiam poilsiui - poilsio zona, virtuvėlė, dvigulė lova, krosnelė ir panoraminis vaizdas į Šventosios upę ir medžius.


Beje susiderinus iš anksto čia galite užsisakyti ir papildomų užsiėmimų - porų terapija, miško maudynės, žygiai su šiaurietiškomis lazdomis ar lygumų slidėmis, pasirinkimą pagal savo pomėgius čia ras kiekvienas.


Namelis pastatytas atokiame gamtos prieglobstyje, tad ilsėdamiesi čia jausitės tarsi ramybės oazėje, kurią sukuria medžių šnaresys, tekanti Šventosios upė, paukščių čiulbėjimas ir supanti gamta.


LOKACIJA: Upninkų k., Jonavos raj.

PLATENIS NAMELIO APRAŠYMAS : Namelis Upė

Namelis Upė - nedidelis namelis šalia upės ir miško

© nuotraukos organizacijos archyvas


10. TAURO TROBA


„Tauro troba“ – dar viena nuostabi vieta pabėgti nuo miesto šurmulio ir pabūti su antra puse.

Namelis įsikūręs šalia Tauragės miesto, jis sukurtas iš jūrinių konteinerių ir įkomponuotas ežerėlio pakrantėje. Pro didžiulius vitrininius langus galima grožėtis nuostabia natūralia panorama. Vanduo, medžiai, svyruojančios smilgos ir rytiniai rūkai - tobulas gamtos paveikslas. Didieji trobos langai nukreipti į rytus ir vakarus, tad vakare saulę palydėti galėsite bendrojoje erdvėje, o miegamajame stebėti nuostabų saulėtekį.

Dar keletas namelio išskirtinumų - pačiame namelyje rasite išmanų masažinį fotelį, kuris prisitaikęs prie jūsų padės dar labiau atsipalaiduoti.

Visiška naujiena - šalia namelio ką tik atidaryta autentiška Lietuviška pirtis, kurioje galima užsisakyti programas su profesionaliais pirtininkais.

Na ir jeigu dar manote, kad čia kažko pritrūko, tai vyšnaitė ant torto yra pačių šeimininkų čia ruošiami NUOSTABŪS pusryčiai.



LOKACIJA: Lukšiškių k. Tauragės raj.

PLATENIS NAMELIO APRAŠYMAS : Tauro troba


TAURO TROBA - tai daugiau nei tiesiog nakvynės namelis.

© nuotraukos - organizacijos archyvas


11. BONUS REKOMENDACIJA


Labai norime čia paminėti ir Atokampis bei DOYOU PLACE - nenustojame džiaugtis šių namelių populiarumu ir JEI TIK pavyks pagauti laisvą datą šiose vietose šią žiemą, rezervuokite ją ilgai negalvodami!



Tikimės, jog mūsų atrinktos idėjos įkvėps jus susiplanuoti jaukiausią pasimatymą DVIESE.

Raskite laiko pabūti su savo artimiausiais!

8 444 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page